الگوی سقف و کف دو قلو جزء الگوهای برگشتی در تحلیل تکنیکال محسوب می شود، جهت فهم بیشتر این مبحث، همراه یار سرمایه باشید. همانظور که قبلا اشاره شد، در الگوهای برگشتی، پس از شکل گیری الگو، قیمت تمایل به برگشت دارد.
سقف دو قلو یک سیگنال نزولی و کف دو قلو سیگنال صعودی است. در صورتیکه قیمت در جهت ادامه حرکت اصلی خود تلاش کرده و دوبار در این حرکت موفق نمی شود این الگو تشکیل می شود، با تشکیل این الگو انتظار می رود که روند موجود تغییر جهت داده و وارد مسیری دیگر شود.
این الگو پس از یک روند صعودی شکل می گیرد و منجر به برگشت قیمت از حالت صعودی به نزولی می شود.
همانطور که در تصویر مشاهده می کنید، روند قیمت که در حال رشد است، یک سقف را ایجاد می کند و قله ی اول شکل می گیرد. در مرحله ی بعد، پس از کمی اصلاح سعی دارد سقف ایجاد شده را بشکند و به روند صعودی خود ادامه دهد، اما موفق به صعود نمی شود و قله ی دوم شکل می گیرد.
خط گردن(Neck line): به خطی که بین دو قله قرار دارد، خط گردن گفته می شود.
خط گردن در این الگو از این جهت حائز اهمیت است که سیگنال ورود به معامله را می دهد. در صورتی که این خط در الگوی سقف دو قلو به سمت پایین شکسته شد، موقعیت فروش به دست می آید، در غیر این صورت فروشنده نباشید، زیرا در این صورت بالا رفتن قیمت محتمل تر است.
در تعیین حد سود فاصله ی دو قله تا خط گردن را اندازه گرفته و از جایی که قیمت خط گردن را به سمت پایین شکسته است هدف گذاری می کنیم.
حد ضرر این الگو بالای سر دو قله قرار دارد.
این الگو پس از یک حرکت نزولی شکل می گیرد و باعث تغییر روند از نزولی به صعودی می شود.
قیمتی که در روند نزولی قرار گرفته است، پس از مقداری اصلاح رو به بالایی که داشته، با ورود فروشندگان مواجه می شود. فروشندگان سعی می کنند با فروش بیشتر سهم، قیمت را تا شکست کف قبلی پایین برده و روند بازار ریزشی شود، اما در انجام این کار موفق نمی شوند و قیمت دوباره به سمت بالا بازگشت کرده و خط گردن را می شکند.
نکته مهم اینجاست که با شکست خط گردن قیمت جهت صعودی گرفته و بالاتر می رود.
برای تعیین حد سود، فاصله ی دو کف تا خط گردن را اندازه گیری نموده و از محل شکست خط گردن به سمت بالا هدف گذاری می کنیم.
حد ضرر در این الگو زیر دو کف قرار دارد.
دیدگاه ها (0)